Kefires lángos

Kefires lángos

Egy bögrébe öntjük a langyos tejet, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk körülbelül tíz percig, hogy felhabosodjon. Közben a lisztet egy nagy tálba szórjuk, a közepébe mélyedést vájunk. Ide öntjük a szoba hőmérsékletű kefirt, majd a felfutott élesztőt, és fakanállal összekeverjük. Beleszórjuk a sót is, és közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis langyos vizet is. Végül beledolgozzuk a két evőkanál olajat is. Jó nagy, erős zacskóba vagy zárható dobozba rakjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe. Sütés előtt leszakítunk belőle egy-egy darabot. Tányérnyi körökké huzigáljuk, és bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk. Mindig csak annyi tésztát veszünk ki, amennyit megsütünk, a többi egy hétig is eláll a hűtőszekrényben.

kaloria 330 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink