Kekszkrémes puncstorta

Kekszkrémes puncstorta

A tésztához a tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot, a langyos vizet és a tojássárgájákat. A sütőporral elvegyített lisztet is belekeverjük. Kizsírozott, kilisztezett kerek tortaformában a piskótát
180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 40 perc alatt megsütjük, majd ha kihűlt, három vízszintes lapra vágjuk. Közben elkészítjük a kekszkrémet.
Az alsó tortalapot 3-4 mm vastagon megkenjünk
puncskrémmel. Rásimítunk 1 cm vastag kekszkrémet, arra ismét vékony réteg puncskrém kerül. Rátesszük a középső tortalapot, megismételjük az előző rétegezést, majd befedjük a harmadik lappal. Az egész tortát vékonyan bevonjuk a maradék puncskrémmel. A tetejét díszíthetjük csokiforgáccsal, apró cukorral vagy gyümölccsel.

Puncskrém

A pudingporból és tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a krémet, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és alaposan összekavarjuk.

Kekszkrém

A darált kekszet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a málnaszörpöt és a meggylét, a puha vajat, a porcukrot, a kakaót, kevés rumot és annyi tejet, hogy kenhető masszát kapjunk. A jól kikevert krémhez végül hozzáadjuk a magozott meggyet.

kaloria 430 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink