Kelkáposztás, lazacos lepény

Felfuttatjuk az élesztőt egy kis langyos, cukros vízben, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Annyi langyos vizet dagasztunk hozzá, hogy jól kezelhető, lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük legalább fél órát. Utána finoman lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű piteformát.

Amíg kel a tészta, sós, szódabikarbónás vizet forralunk. A kelkáposzta leveleit leszedjük, a középső részét cikkekre vágjuk, miután a torzsát kiszedtük. Leforrázzuk a forrásban lévő vízben. Szűrőbe átrakjuk a kelt, és jól lecsöpögtetjük.

Ha langyosra hűlt és megszikkadt, egy részével kirakjuk a nyers tészta alját. Ráfektetjük a csíkokra vágott lazacot, közé kis káposztacikkeket rakunk. Enyhén sózzuk. Összekeverjük a három egész tojást a tejszínnel, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ráöntjük a pitére.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és jó háromnegyed órán át sütjük.

Zelleres, sütőtökös pite zöld fűszerekkel

kaloria 230 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink