Kelt káposztás kocka

Először a káposztát készítjük el. A reszelő durvábbik oldalán lereszeljük, besózzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. Utána kinyomkodjuk. Megforrósítjuk a zsírt egy serpenyőben, rátesszük a káposztát, és jól megpirítjuk. Ha kész, darálunk rá borsot, és hagyjuk hűlni.

A tésztához meglangyosítjuk a tejfölt, összekeverjük a teáskanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük, hagyjuk felfutni.

A robotgép táljába szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, rátesszük a zsírt meg a kockákra vágott hideg vajat, és a dagasztókarral összemorzsásítjuk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a kihűlt káposztát. 6-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát fogunk kapni.

Meleg helyen egy órán át kelesztjük. Utána enyhén lisztezett felületre borítjuk, és kétszer szimplán hajtogatjuk. Hagyjuk 15 percet pihenni, majd ezt még kétszer ismételjük.

Utána kinyújtjuk a tésztát 2 centi vastagra, nagyobb négyzetekre vagy téglalapokra felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Letakarjuk, és ismét kelesztjük 20-25 percig. Végül lekenjük felvert tojással, megszórjuk köménnyel. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt pirosra sütjük.

Hajtogatott tepertős pogácsa

kaloria - CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink