Kelt pite meggyel

Meglangyosítjuk a tejet, egy keveset átöntünk egy kis pohárba. Keverünk hozzá egy kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.

Közben a tojássárgáját habosra keverjük 2 evőkanál cukorral, a puha vajjal és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a felhabosodott élesztős tejet, majd több részletben a lisztet és a maradék langyos tejet. Fakanállal lágy tésztává verjük (kifejezetten híg masszát fogunk kapni). Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből egy csipet sóval vert habot is. Letakarva hagyjuk kelni háromnegyed órát.

Egy kis-közepes tepsit kikenünk hideg zsírral. A megkelt tésztát 1-2 percig keverjük, majd beleöntjük az előkészített tepsibe. A tetején egyenletesen elosztjuk a leszűrt befőttet vagy a felengedett fagyasztott meggyet. Megszórjuk a mandulával, meghintjük kristálycukorral. Letakarjuk, és ismét kelesztjük 20 percig.

Végül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt nagyobb kockákra felvágjuk.

Meggyes keksztekercs

kaloria - CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

9 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.