Pici langyos, egy kávéskanál cukorral édesített tejszínben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, ráöntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a maradék cukrot és langyos tejszínt, lágy kelt tésztát dagasztunk belőle, ha szükséges, kis langyos vizet adhatunk még hozzá. Letakarva a duplájára kelesztjük.
Közben a cukorral és a vaníliás cukorral elkevert mákot felfőzzük egy kis tejben (mintha bejglitölteléket készítenénk). A sült tököt áttörjük (nem baj, ha kicsit darabos marad), majd összekeverjük a felfőzött mákkal, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A lágy tésztát két cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán az egyiket vékonyra nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük. Ismét vékonyra nyújtjuk, rákenjük a mákos töltelék felét, újra felcsavarjuk.
Papírral bélelt tepsire átemeljük. Ugyanezt tesszük a másik cipóval is. Letakarva ismét hagyjuk kelni, majd 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Jól illik mellé a borhab.