A lisztet tálba szitáljuk. Mélyedést nyomunk a közepébe, majd beleöntünk egy kevés langyos vizet. Feloldjuk benne a cukrot és az élesztőt, majd körülbelül 15 percig hagyjuk kelni. Azután hozzáadjuk a sót és a maradék vizet. A keveréket (belülről kifelé haladva) alaposan összedolgozzuk. A tésztát szobahőmérsékleten körülbelül 30 percig hagyjuk kelni. 220 fokra előmelegítjük a sütőt.
Összekeverjük a ricottát, a túrót, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, az olajat, a reszelt sajtot és a csíkokra vágott szalonnát. Sóval és borssal ízesítjük. A megkelt tésztát négy egyforma darabra vágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A szélén körben keskeny peremet formázunk a tésztából. Végül a lángosokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a krémmel, majd a sütőben körülbelül 15 percig sütjük.