Apró kockára vágjuk a szalonnát, és a zsíron ropogósra pirítjuk. Rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát, világosra dinszteljük. Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, azzal is pirítjuk egy-két percig. Lehúzzuk a tűzhelyről, beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, átkeverjük. Hozzáadjuk a nagyon kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, visszatesszük a tűzhelyre, és addig rotyogatjuk, míg egy jó krémes alapot nem kapunk.
Ekkor hozzátesszük a kockákra vágott csülköt, és fehéredésig sütjük. Rátesszük az egycsontos darabokra vágott oldalast meg a kockákra vágott tarját, azzal is fehéredésig pirítjuk. Felöntjük két liter vízzel. Ízesítjük őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal, és addig főzzük, míg a hús félig meg nem puhul.
Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. Tovább főzzük. Ha a leveszöldségek már kezdenek puhulni, mehet a fazékba a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumpli is, és együtt készre főzzük.