Egy kis tálban összekeverjük az előtészta hozzávalóit; kemény tésztát fogunk kapni. Átlátszó fóliával letakarjuk, és a konyhapulton, szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 12 órán át, ezalatt a duplájára fog kelni.
Másnap egy másik, kisebb tálban összekeverjük a reszelt narancshéjat a narancslével, a kandírozott narancshéjjal és az aszalt áfonyával. Hagyjuk állni, hogy puhuljon a narancshéj és az áfonya.
Az előtésztából kimérünk 190 grammot, beletépkedjük a robotgép táljába, rászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük. A közepébe kis mélyedést vájunk. Ide öntjük a tejet és a vizet, beleszórjuk a teáskanálnyi szárított élesztőt, ráütjük a tojást. Közepes fokozaton három percig dagasztjuk, közben időnként lekaparjuk a tál falára ragadt tésztát. Ha már nincs száraz liszt a tálban, magasabb fokozatra állítjuk a gépet, és addig dolgozunk tovább a tésztán, míg szép, fényes cipót nem kapunk Több részletben beledolgozzuk a porcukrot, ettől a tészta kissé lágyabb lesz. Hozzáadjuk a puha vajat is, azzal is dagasztjuk még két percig. Végül kézzel hozzágyúrjuk a beáztatott narancsos gyümölcskeveréket is. Átrakjuk a tésztát egy kiolajozott keverőtálba, és letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk. Átgyúrjuk, majd hat egyforma részre osztjuk. A tésztadarabokat kis zsemlékké formázzuk. Két kisebb, hosszúkás formát vékonyan kivajazunk, mindegyikbe beleteszünk 3-3 zsemlécskét. Letakarjuk, és újabb másfél óra alatt a duplájára kelesztjük.
Összekeverjük a kereszthez a lisztet a sütőporral és a porcukorral, majd hozzákeverjük a vizet és az olajat. Habzsákba töltjük, aminek a végén félcentis lyukat vágunk.
A megkelt tésztát lekenjük felvert tojással. A díszítőmasszából húzunk a tésztákra egy csíkot hosszában és hármat keresztben.
180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és még tűzforrón lekenjük a vízzel felforrósított lekvárral. Csak hidegen szeleteljük.