Forrás: Csömör Bori

Kétemeletes menyasszonyi torta bazsalikomos-citromos és erdei gyümölcsös ízesítéssel

Előkészítünk egy 22 és egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, mindkettő aljába sütőpapírt szabunk.

Utána a tésztát készítjük el. A hét tojásfehérjét kemény habbá verjük 125 g cukorral. Egy másik tálban habosra keverjük a maradék cukrot a tojások sárgájával. Langyosra olvasztjuk a vajat, hozzádolgozzuk a kihabosított cukros tojássárgájához. Darabokra tördeljük a fehér csokit, és gőz felett megolvasztjuk, félrerakjuk hűlni. Közben a vajas tojássárgájákban eloszlatjuk a sütőporral elkevert lisztet, beleforgatjuk óvatosan a fehérjékből vert habot, végül belevegyítjük az olvasztott, de már kihűlt fehér csokit is.

Körülbelül a massza kétharmadát a nagyobbik formába, a maradékot pedig a kisebbikbe töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. 60 dkg mascarponét habosra keverünk 125 g porcukorral, két csomag vaníliás cukorral és az erdei gyümölccsel (nem baj, ha kicsit darabos marad). A maradék mascarponét kikeverjük szintén 125 g cukorral és két vaníliás cukorral. Pár evőkanálnyit félreteszünk a torta bevonására. A többit összedolgozzuk a citromok lereszelt héjával, kifacsart levével, valamint az összeaprított bazsalikommal. Kétfelé vágjuk mindkét tortaalapot. Az alsót tortatálra rakjuk, megkenjük vastagon az erdei gyümölcsös krémmel, rányomjuk a felső lapot. Rátesszük a közepére a kisebbik tortalap alját. Megkenjük a citromos krémmel, a tetejére nyomjuk a felső tésztalapot. Legalább két-három órára behűtjük. Utána elővesszük, kívülről bekenjük a félretett krémmel, és tetszés szerint díszítjük virágokkal.

kaloria 290 CAL
ido 285 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

20 személyre

Forrás: Csömör Bori

Ajánlataink