Meghámozzuk az almákat, lereszeljük, hozzákeverjük az őrölt fahéjat.
Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel kihabosítjuk. Beleforgatjuk az olajat vagy a megolvasztott zsírt. Hozzákeverjük a fahéjas almát.
Egy másik tálban összevegyítjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a darált diót, a sütőport és a csipet sót. Hozzáöntjük a tojásos keverékhez, fakanállal alaposan összeforgatjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben. Végül meghintjük porcukorral, és nagyobb kockákra felvágjuk.