Kiflikalács

Kiflikalács

Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és ráöntünk fél deci langyos tejet. Hagyjuk felhabosodni. Közben egy nagy dagasztótálba szitáljuk a lisztet. Az egyik oldalára szórjuk a sót. A közepébe kis mélyedést vájunk, ide öntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk az egész tojást, a kristálycukrot, ráöntjük a langyos tejszínt. Odakészítünk egy deci langyos vizet és egy kis lisztet, elkezdjük dagasztani a tésztát. Közepesen kemény állagot szeretnénk elérni, ha szükséges, kis vízzel vagy liszttel korrigálhatjuk az állagot. Legalább tíz percig dagasztjuk, míg a tésztában hólyagok nem lesznek, és el nem válik az edény falától. Ekkor beledagasztjuk a megolvasztott vajat is. Jól összedolgozzuk, cipót formázunk, letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk kelni. Ha a duplájára kelt, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. Kinyújtjuk, hosszú háromszögekre vágjuk. A tésztadarabokat lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk egy kis barna cukorral, majd kiflivé csavarjuk. Egy kerek sütőformát kizsírozunk, és belefektetjük a kis kifliket. Ismét hagyjuk
kelni. Végül 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Rögtön levesszük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és bő félóra alatt megsütjük. Félidőben kivesszük a sütőből, és lekenjük a tetejét felvert tojással.

kaloria 170 CAL
ido 245 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.