Kijevi szelet
A lisztből, a sütőporból, a porcukorból, a margarinból, a
tojássárgájákból és a tejfölből könnyen gyúrható tésztát
készítek. Négyfelé osztom, majd tepsi hátán négy lapot
sütök. Hosszúkás tepsit használok, sütés előtt megvajazom
és liszttel meghintem. A kisodrott, a tepsi méretére
igazított lapokat egyenként megkenem baracklekvárral,
a felvert tojáshabbal, végül gazdagon megszórom vágott
dióval vagy mandulával. Előmelegített sütőben, 180 fokon
egymás után megsütöm a lapokat.
A sütemény összerakásánál mindig a lapok diós része van felül, arra jön egy réteg krém. Egy napig állni hagyom, majd hosszúkás, vékony szeletekre vágom.
Krém
A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverem.
A pudingport a tejjel összekeverve megfőzöm. Kihűlés
után összekeverem a margarinos krémmel.