Kínai tészta sertéskarajjal
Nagyobb darabokra vágjuk a megmosott húst. Egy
kis tálba öntünk 6 evőkanál mogyoróolajat és 1 teáskanál
szezámolajat. Beleszórjuk a lereszelt gyömbért
és fokhagymát, valamint a kimagozott, apró
kockákra vágott csilit. Bekenjük a húsdarabokat. Egy
vokban folyamatos keverés mellett 2-3 percig pirítjuk
a húst. Megsózzuk, kivesszük, és melegen tartjuk. A
maradék evőkanálnyi mogyoróolajat beleöntjük a
serpenyőbe, beledobjuk a fagyasztott cukorborsót,
és pár perc alatt megsütjük. A lecsöpögetett bambuszrügyet felaprítjuk, beleszórjuk, azzal együtt is pár
percig főzzük. Közben meglocsoljuk a szójaszósszal.
Kifőzzük a tésztát. Végül a vokban lévő zöldséges
raguhoz adjuk a húst, összeforrósítjuk, és elkeverjük
benne a tésztát.