Kisrózsa

Kisrózsa

A szalalkálit és a sütőport a lisztbe keverjük, az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval (az egyik tojás fehérjét félretesszük a tésztalapok öszeragasztásához). Ezután a tésztát diónyi zsírral újra átdolgozzuk. Fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és csillag vagy virág formájú szaggatóval kiszaggatjuk.
Ujjbeggyel kis mélyedést nyomunk a tésztacsillagok közepébe, megkenjük tojásfehérjével, majd rátesszük a második csillagot. Ezt is benyomjuk, és ezt is megkenjük tojásfehérjével.
Bő – legalább 1,5-2 liter –, közepesen forró zsiradék kell a sütéshez. Legjobb, ha olajat és zsírt használunk vegyesen. A rózsákat villára szúrt parafadugóval kell megfordítani, nehogy szétessenek. Ha kisültek, gyümölcslekvárt
teszünk a közepükbe, és megszórjuk porcukorral.

kaloria 280 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink