Klasszikus vaníliakrém ropogós sült tésztán

Forrásig melegítjük a tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival és a hüvellyel. Hagyjuk állni fél órát. Utána a tojások sárgáját elektromos habverővel kihabosítjuk a cukorral és a keményítővel. Gőz fölé rakjuk a vaníliás tejet (kidobjuk belőle a hüvelyt), és kevergetve belecsurgatjuk a cukros tojássárgáját, sűrűre főzzük.

A kész leveles tésztát kinyújtjuk, nagyobb négyzetekre vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt ropogósra sütjük. Ha kihűlt, megkenjük vastagon a vaníliás krémmel, és tetszés szerint kiválasztott gyümölcsökkel díszítjük.

Krémes almás sütemény

kaloria 260 CAL
ido 73 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink