Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott, langyos vajat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a fahéjjal, a sóval és a sütőporral. A fehérjékből habot verünk. Végül mindezt összedolgozzuk óvatosan, hogy ne törjük meg a habot.
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a csutkát, a negyedeket keresztben vékony kis szeletekre vágjuk, majd beleforgatjuk a nyers tésztába a durvára vágott diófélével együtt.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, belekanalazzuk a masszát, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és legalább fél óráig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe, akkor jó, ha szárazon húzzuk ki a beleszúrt fogpiszkálót. Ha kész, kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni (az a legszerencsésebb, ha átemeljük papírostul egy sütőrácsra).
Elkészítjük a krémet a tetejére, elektromos habverővel maximális fokozaton tíz percig verjük a puha vajat a sajtkrémmel és a porcukorral, hogy jó könnyű, habos legyen. A legvégén beleforgatjuk a darált diót is. Ezt kenjük rá a hideg tészta tetejére, végül megszórjuk durvára vágott diófélékkel.