Klasszikus toros töltött szűzpecsenye
Besózzuk a szűzpecsenyét, hagyjuk egy kicsit állni. Közben összegyúrjuk a darált húst az őrölt fűszerekkel, 1 gerezd zúzott fokhagymával és a sóval. Felszúrjuk a szüzet egy hosszú késsel, jól meg is forgatjuk benne, hogy kellően tág legyen a nyílás. A fűszeres tölteléket betöltjük ebbe a nyílásba, a legegyszerűbb egy habzsák segítségével. Egy kisebb tepsit kizsírozunk. Beletesszük a megtöltött szüzet, teszünk mellé egy nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát megy egy félbevágott fokhagymafejet. 160-180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy óra alatt megsütjük. Sütés közben többször meglocsolgatjuk a
saját levével. Ha kész, kis pihentetés után szeletekre vágva tálaljuk sült burgonyával és savanyúsággal.