A margarint a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a likőrt. A sütőporral elkevert lisztet a krémbe szitáljuk. A kókuszcsókot összemorzsoljuk, és azt is a tésztába keverjük. Margarinnal kikent, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az egyik citrom héját lereszeljük, és mindkettő levét kicsavarjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és 8-10 evőkanál citromlével. Belekeverjük a citromhéjat meg a feloldott zselatint, majd hideg helyre állítjuk.
Félreteszünk a tejszínből fél decit, a többit felverjük. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük. Mindkét habot a dermedő krémbe vegyítjük, majd a tésztára kenjük. A tortát 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A maradék tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, és csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A torta tetejére spricceljük a habot, végül citromgerezdekkel és kókuszcsókkal díszítjük.
TRÜKK
Mutatósabb és illatosabb lesz a tortánk, ha az egyik citrom helyett lime-ot használunk az elkészítéséhez.