Forrás: Habik Erzsébet

Kókuszos citromtorta

A margarint a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a likőrt. A sütőporral elkevert lisztet a krémbe szitáljuk. A kókuszcsókot összemorzsoljuk, és azt is a tésztába keverjük. Margarinnal kikent, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az egyik citrom héját lereszeljük, és mindkettő levét kicsavarjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és 8-10 evőkanál citromlével. Belekeverjük a citromhéjat meg a feloldott zselatint, majd hideg helyre állítjuk.

Félreteszünk a tejszínből fél decit, a többit felverjük. A tojásfehérjét is kemény habbá verjük. Mindkét habot a dermedő krémbe vegyítjük, majd a tésztára kenjük. A tortát 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A maradék tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, és csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A torta tetejére spricceljük a habot, végül citromgerezdekkel és kókuszcsókkal díszítjük.

TRÜKK

Mutatósabb és illatosabb lesz a tortánk, ha az egyik citrom helyett lime-ot használunk az elkészítéséhez.

Cseresznyemousse-torta brownie-alappal

Epres-rebarbarás-spárgás torta leveles tésztából

kaloria 420 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Habik Erzsébet

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.