Kókuszos muffin ananásszal

Leszűrjük az ananászkonzervet, a levét is megőrizzük. A szeletek felét apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval meg a cukorral. Egy másik tálban habverővel felverjük a két egész tojást, majd hozzádolgozzuk a langyos olvasztott vajat, a joghurtot, hozzáreszeljük a citrom héját, facsarunk bele a levéből két evőkanálnyit. Beleforgatjuk az ananászkockákat is. Fakanállal eloszlatjuk benne a lisztes keveréket, annyit adunk hozzá a félretett konzervléből, hogy muffintészta-állagú legyen: sűrűbb, mint a palacsinta, nem folyik, de szép lágy tészta. Papírkosarakat rakunk egy muffinsütő mélyedéseibe, háromnegyedig megtöltjük a nyers tésztával. 180 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt habot verünk a tejszínből a rummal (ha gyerekeknek készítjük, egyszerűen hagyjuk ki a rumot). Habzsákba töltjük, rányomjuk a kis sütemények tetejére, végül ananászcikkekkel és zöld levélkékkel díszítjük.

Narancsos-sütőtökös muffin csokihabbal

kaloria 190 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.