Kókuszos resztelt

Tészta

A vajjal, a liszttel, a két tojássárgájával, a 10 dkg porcukorral, a reszelt citromhéjjal és pici sóval tésztát
gyúrunk, és egy 37 × 22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben elősütjük, körülbelül 20-25 perc alatt 170-180 fokon.

Krém

A langyosra hűlt tésztára kenjük a lekvárt, és megszórjuk mazsolával. A tojásfehérjéket, a kókuszt és a 30 dkg kristálycukrot egy edényben elkezdjük összefőzni. Ez a resztelés. Addig kell kevergetve főzni, amíg olyan sűrű lesz, hogy a fakanállal húzott csíkban kilátszik az edény alja egy kis időre. Javaslom a teflonbevonatú edény használatát, különben odakap az alja, amikor a liszt belekerül. Amint elérte a megfelelő állagot, hozzákeverjük a lisztet, és ismét alaposan átkevergetjük. A kókuszos
masszát ráterítjük a lekváros tésztára, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a kókusz szép színesre, aranysárgára sül, ez 170 fokon körülbelül 15-20 perc. Esetleg takarjuk le az első 10 percben. Sokáig eláll, mivel nem krémes. A cukor mennyiségét ízlés szerint csökkenteni lehet.

kaloria 270 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink