Meghámozzuk a céklát, finom reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a három egész tojással, majd sorban egymás után hozzáadjuk a megolvasztott vajat és az étcsokoládét, a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport, a cukrot meg a vaníliás cukrot. Nagy sütőtepsire sütőpapírt terítünk, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Utána pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle.
A díszítéshez egy nyers céklát meghámozunk, hajszálvékonyra felszeleteljük, és forró zsiradékban ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, kihűtjük.
Habot verünk a tejszínből a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Negyed részét félretesszük a kis torták tetejére, a nagyobbik részét pedig összekeverjük a kókuszreszelékkel.
Háromemeletes tornyokat rakunk össze a kókuszkrémmel megkent korongokból. Tálalás előtt a tetejére tejszínhabot kenünk, és megszórjuk a ropogós céklacsipsszel.