Kókuszos-citrusos torta

A TORTA TÉSZTÁJA:

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 25 perc – PIHENTETÉS: 2-3 óra – Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd több részletben hozzádolgozzuk a lisztet, a darált diót és a fehérjékből vert habot. 22 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a masszát. 175-180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük. Rácsra állítjuk, és teljesen kihűtjük. A hideg diós piskótát cérnával vagy éles késsel három egyforma lapba vágjuk.

A TÖLTELÉK:

A krémhez kikeverjük a mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral. Beleszórjuk a citrusok reszelt héját, belefacsarjuk a levüket, végül hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket is. A tejszínből habot verünk az instant zselatinnal, és ezt is hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez. Megkenjük vele a tortalapokat; úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Hideg helyen pár órát pihentetjük. Tálalás előtt a tetejét színes szórcukorral, tojáscukorral, cukorvirágokkal, citromfűlevélkékkel díszítjük.

kaloria 310 CAL
ido 245 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.