Kókuszos-meggyes kocka

Tészta

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettéosztjuk a tésztát. A felét betesszük a mélyhűtőbe, és megvárjuk, míg megfagy. A másik felét kinyújtva egy kivajazott-
kilisztezett, 25 × 35 cm-es tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a lecsepegtetett, kimagozott meggyel.

Krém

A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, majd a masszát rásimítjuk a meggyre. A fagyasztott tésztát ráreszeljük a kókuszos masszára, és betesszük az előmelegített sütőbe.
160 fokon körülbelül 60 percig sütjük.

A tetejére

A tetejére az étcsokoládét megolvasztjuk gőz felett, belekeverjük a rumot, és ezzel csepegtetjük le a megsült tészta tetejét. Kockákra vágva kínáljuk.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink