Forrás: O. Horváth György

Kolbásszal töltött kolbász szalonnában

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 1 óra –
A HOZZÁVALÓKAT 8 személyre számítottuk: Szalonnarobbanás – ez a nyers magyar fordítása annak az amerikai ételnek (Bacon explosion), melyet nem is olyan régen, 2008-ban év végén talált ki Jason Day és Aron Chronister. Feltették a „Grillfüggők” elnevezésű blogjukra, és rövid idő alatt félmilliónyian kattintottak az
ételre, több ezer másik gasztroblog vette át receptjüket. Ez adta az ihletet a következő ételünkhöz. A lényeg az, hogy a fóliára helyezett baconszeleteket szövetszerűen befonjuk, úgy, mint ahogyan a vesszőkosár szövetét is szokás. Ez a szalonnaháló fogja majd össze az ételt. Képlékeny húsmassza kerül majd bele. Kétféle ízesítést és tölteléket használtam. A darált húst elfeleztem. Egyikbe sót, borsot, 3-4 gerezd szétnyomott fokhagymát adtam, valamint egy felkockázott pritamin paprikát és felkarikázva az újhagymát. A masszát jól átgyúrtam, vékonyan a szalonnahálóra terítettem, majd az egyik szélére fektettem két virslit, melyeket hasábnyi sajtrudakkal vontam be. A fólia segítségével feltekertem. Végül alufóliába csomagoltam, a kilógó végeit szorosan feltekertem,olyan lett, mint egy nagy szaloncukor. A másik csomagnál hasonló baconhálót szőttem. Ebbe került a következő ízesítésű húsmassza. A darált húsban eloszlattam a bácskai májast, belecsipdestem 4-5 kakukkfűágat, kicsi sót, borsot. A masszát szétterítettem, erre szórtam majdnem fél centi vastagon a kisütött baconkockákat, ráfektettem egy csípős sütnivaló kolbászt, majd feltekertem az egészet. Ezt követően már nem kell sok ügyesség, csak türelem: a grillsütő egyik felében tüzet raktam, a másik oldalon pedig 30-40 percig – többször megforgatva – átpároltam az óriási húscsomagokat. A lényeg, hogy a töltelék belseje is átpárolódjon! Aztán óvatosan lefejtettem az alufólia rétegeket, s már a grillrácson, vékony parázs felett aranybarnára körbesütöttem a szalonnával burkolt húscsomagokat. Ha kész, félre kell tenni vagy negyedórára, dermedjen egy kicsit, mert melegen nem lehet jól szeletelni. Időközben pépesített sült paprikából, kicsi vízből és őrölt paprikából krémet készítettem, valamint kikevertem egy jó adag fokhagymás, tejfölös, mustáros majonézt. Krumplipürével, savanyúsággal és kenyérrel érdemes tálalni.

kaloria 630 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

8 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink