Kolbász tarjából krémes polentával
Ledaráljuk a tarját, egy kávéskanálnyi finomra vágott friss
zsályát, egy késhegynyi köményt és egy gerezd zúzott
fokhagymát keverünk bele. Sózzuk-borsozzuk. Betöltjük a
bélbe, rövid kolbászkákat készítünk belőle. Az újhagymát
finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kukoricadarát, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. Fedő alatt lassan főzzük 30‑40 percig, közben gyakran megkeverjük. Lábosban vizet forralunk. Amikor fölforrt, levesszük a tűzről, beletesszük a kolbászokat. Négy perc múlva kiemeljük őket a vízből. Hústűvel kissé megszurkáljuk, hogy ne durranjanak majd szét, és forró serpenyőben két perc alatt ropogósra pirítjuk a bőrüket. A salátaleveleket apróra tépkedjük, megforgatjuk az ecet és az olívaolaj keverékében, minden tányérra teszünk belőle egy marékkal a frissen sült kolbászkák és a krémes polenta mellé.