Kicsi kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy fazékban zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, kicsit később az áttört fokhagymát. Ha ezek már üvegesek, akkor mehetnek hozzá a meghámozott, feldarabolt zöldségek (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller). Sóval, borssal, őrölt köménnyel, babérral, majoránnával ízesítjük.
Ha már puhulnak a gyökérzöldségek, beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit is Felöntjük az alaplével. A sütnivaló kolbászt kiszedjük a bélből, a töltelékből kis gombócokat gyúrunk, és beledobjuk a levesbe. Jól összeforraljuk.
A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Összeforgatjuk a tejföllel, majd belecsurgatjuk a habarást a csendesen fövő levesbe, és pár percig főzzük, közben gyakran megkeverjük. Ízesíthetjük még egy-két csöpp tárkonyecettel is. Friss kenyeret adunk mellé.