Kézmelegre melegítjük a tejet és a vajat. Keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a tojást, a sót és a cukrot, és jól kidagasztjuk. Nagyon ragacsos a tészta, de nem kell tőle megijedni, kezelhető lesz a végén. Letakarva hagyjuk fél órán át pihenni.
Amíg kel, elkészítjük a kolbászkrémet. Lehúzzuk a kolbász héjat, ledaráljuk. Ízesítjük kis tormával és mustárral.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a kolbászkrémmel, majd úgy formázzuk, mint a karácsonyi bejglit: a két szélén felhajtjuk a tésztát, majd felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lekenjük a felvert tojással, hagyjuk megszáradni rajta, majd betesszük a hűtőszekrénybe egy órára. Kivesszük, hagyjuk megkelni. Újra átkenjük a maradék tojással, majd 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük.