Kolbászkrémes piskótatekercs
A kolbász kétharmadát karikákra vágjuk, a maradékot
kis kockákra aprítjuk és félretesszük. A kolbászkarikákat
összeturmixoljuk a reszelt sajttal. Pépes-krémes állagú
masszát kapunk, amit ízlés szerint sóval, köménnyel, pirospaprikával és fokhagymával fűszerezünk.
Amikor elkészült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a piskótát
egy konyharuha segítségével felgöngyöljük. A kihűlt tésztát megkenjük a kolbászkrémmel, azután megszórjuk a félretett kolbászkockákkal és finomra vágott petrezselyem zöldjével. A piskótát feltekerjük, és tálalásig
fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, hogy a töltelék
megdermedjen, s szépen tudjuk szeletelni.
Piskóta
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Hozzákeverjük a tojássárgáját, azután a sütőporral elvegyített lisztet is óvatosan beleforgatjuk a habba. A piskótatésztát sütőpapírral kibélelt 30 × 40 cm-es tepsibe
öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.