Kolbászos hasé

Meglangyosítjuk a tejet, hozzákeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.

A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, elkeverjük benne a sót. A közepébe mélyedést vájunk, ide ütjük a tojást, hozzáadjuk az olívaolajat, a felhabosodott élesztőt, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk, hagyjuk a duplájára kelni.

A töltelékhez lehúzzuk a kolbász héját, majd késes aprítóban pépesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt.

A megkelt tésztát 60 × 40 centis téglalappá nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal. A hosszabb oldala mentén egy csíkban rátesszük a tölteléket, feltekerjük.

Éles késsel 3-4 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal, és még 20 percig kelesztjük.

Végül 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Kolbászos gluténmentes krumplipizza

kaloria - CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink