Kolbászos lencseleves

Egy fazékba öntjük a megmosott lencsét. Hozzádobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Meghámozzuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert, majd kis kockára felvágjuk, ezt is beleöntjük a fazékba. Öntünk rá körülbelül két liter vizet, és elkezdjük főzni.

Közben még ízesítjük a babérlevelekkel, az áttört fokhagymával, sóval és borssal. Addig főzzük, míg a lencse és a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor levesszük a tűzről. Kihalásszuk belőle az egészben hagyott vöröshagymát és a babérlevelet, kidobjuk. A leves felét átmerjük egy tálba, és botmixerrel áttörjük, ez fogja sűríteni az ételünket. Visszaöntjük a fazékba.

A kolbászt vékony karikára felvágjuk, egy serpenyőben kicsit megpirítjuk. A megsült karikákat beledobjuk a levesbe, egy-két karika citrommal együtt. Visszarakjuk a tűzhelyre, és még pár percig forraljuk. Ha kész, tányérokba szedjük, és mindegyik adagot meglocsoljuk egy kis maradék kolbászzsírral. Friss kenyeret adunk mellé.

Vöröslencse-krémleves

 

kaloria 280 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink