Megtisztítjuk a gombát, a sárgarépát és a gyökeret, a paprika csutkáját kiszedjük, majd mindet apróra metéljük. Meghámozzuk a vörös- és a lila hagymát, cikkekre vágjuk.
Egy jó nagy serpenyőben a két evőkanál zsíron elkezdjük dinsztelni az összevágott hagymát. Ha már kissé összeesett, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, paprika), a gombát meg a felszeletelt fokhagymát, és 3-4 percig együtt pároljuk.
Ekkor tesszük bele a feldarabolt kolbászokat, a fagyos borsót és a rizst. Jó alaposan összeforgatjuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, pirospaprikával, sóval, borssal, és fedő alatt készre főzzük. Tálalás előtt megszórjuk összevágott petrezselyem zöldjével.