Meglangyosítjuk a vizet. Elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk állni tíz percig. Közben a dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a két egész tojást, a két deci tejfölt, a puha zsírt, a teáskanál sót meg a csipetnyi őrölt fekete borsot.
A füstölt kolbászt megszabadítjuk a héjától, a belsejét ledaráljuk (vagy aprítógépben pépesítjük). Ezt is beletesszük a dagasztótálba.
Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük az előkészített alapanyagokhoz, és hat percig dagasztjuk. Utána letakarva hagyjuk kelni 40-50 percig.
Kinyújtjuk, nagyobb szaggatóval kör alakúra kivágjuk. Átrakosgatjuk két sütőpapírral bélelt tepsire, és ismét kelesztjük 30-40 percig.
Felvert tojással lekenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül 180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük.