Kolbászos pogácsa

Meglangyosítjuk a vizet. Elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk állni tíz percig. Közben a dagasztógép táljába szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a két egész tojást, a két deci tejfölt, a puha zsírt, a teáskanál sót meg a csipetnyi őrölt fekete borsot.

A füstölt kolbászt megszabadítjuk a héjától, a belsejét ledaráljuk (vagy aprítógépben pépesítjük). Ezt is beletesszük a dagasztótálba.

Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük az előkészített alapanyagokhoz, és hat percig dagasztjuk. Utána letakarva hagyjuk kelni 40-50 percig.

Kinyújtjuk, nagyobb szaggatóval kör alakúra kivágjuk. Átrakosgatjuk két sütőpapírral bélelt tepsire, és ismét kelesztjük 30-40 percig.

Felvert tojással lekenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül 180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük.

Vasi krumplis pogácsa

kaloria - CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.