Forrás: Csonka Ilona

Kolbászos rácsos lepény

Téglalap alakúra kinyújtjuk a leveles tésztát. A kétharmadával kibélelünk egy kisebb tepsit, úgy, hogy körben legyen 1-2 centis pereme is. Kirakjuk az alját a vékonyra felkarikázott kolbásszal, arra tesszük váltakozva a felszeletelt sajtot és a negyedelt koktélparadicsomokat. Megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel. A maradék téglalapnyi tésztát berácsozzuk, és kézzel kicsit megnyújtjuk, hogy pont akkora legyen, mint a sütőedény. Ráfektetjük a megrakott tésztára, a széleket kicsit összenyomkodjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, és 220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk. Nagyobb kockákra vágva kitűnő vacsora, kisebbre szeletelve pedig remek bor- és sörkorcsolya.

Pirog, calzone, empandas és a többiek – lepény kisokos

Darált húsos zöldséges lepény

kaloria 170 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink