Forrás: Petrovics György

Kolbászos-sajtos palacsinta

Kolbászos-sajtos palacsinta

Nemcsak a jól bevált túrós, lekváros palacsinta követhet egy-egy tartalmas levest, a sós palacsinták közt is akad számos ízletes – a kolbászossajtos
palacsintával ezek tárházát szeretném most gazdagítani. A tölteléknek valók előkészítésével kezdem
a sütést. A pritaminpaprikát megmosom, félbevágom, a magját eltávolítom, és csíkokra szeletelem. A kolbászt
felkarikázom, a sajt felét (a másik fele kell a reszeléshez) vékony szeletekre vágom. Ezek után készülhet a palacsintatészta, miközben a sütőt előmelegítem. A tojást összekeverem a tejjel.
Hozzáadom a lisztet, csomómentesre elkeverem, és sóval, borssal ízesítem. Palacsintasütőben felhevítek 1
teáskanál olajat, beleteszem a palacsintamassza
egynegyedét, és az egyik oldalát megsütöm. Amint a
tészta egyik fele megsült – akkor jó, ha a közepe már kifehéredik –, ráteszem a nyers oldalára a karikára vágott kolbász, sajt és paprika egynegyed részét, és hagyom, hogy belesüljön a tésztába. A kész paprikássajtos- kolbászos omlettet kiveszem a sütőből, közepébe sajtot reszelek, feltekerem úgy, hogy a töltelék belülre kerüljön, és kivajazott jénaiba teszem.
A többi összetevőből hasonló módon további három palacsintatekercset készítek, szintén a jénaiba teszem
egymás mellé, és a tetejére is sajtot reszelek. Sütőben kb. 180 fokon 10 perc alatt aranysárgára sütöm. A salátalevelekkel díszítem, vagy köretként adom hozzá – akár leveleire szedve, akár a leveleket feldarabolva.

kaloria 610 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.