Kolbászos-tojásos rakott puliszka
A kukoricadarából, ízlés szerint sóval, közepes vastagságú
puliszkát készítek. Egy közepes méretű, zománcos, nagy
peremű tepsit vastagon megkenek margarinnal. 2 ujjnyi
puliszkát öntök a tepsi aljára, a puliszkára tetszés szerinti
mennyiségű sütni való, szeletelt kolbászt rakok. Ezt befedem 3 ujjnyi puliszkával, majd legalább 1 ujjnyi tejföllel. Utána megsózom, megszórom reszelt sajttal, és a maradék puliszkát ráteszem. Egy leveseskanállal 4 mélyedést készítek a puliszkában, és mindegyik mélyedésbe 1 nyers tojást ütök. Kicsit megsózom, tejfölözöm, és előmelegített sütőben alufóliával letakarva, közepes erősségen sütöm. Ha megsült (kb. 25-35 perc), lezárom a sütőt, és a fóliát levéve még 10 percet pihentetem. Kockára vágva melegen és hidegen egyaránt tálalható.