Kolbásztöltelékes rakott tészta
A tésztát sós, lobogó vízben roppanósra kifőzzük, azután leszűrjük és lecsepegtetjük. A kolbásztöltelékhez a hagymát meg a fokhagymát nagyon apróra összevágjuk, majd megdinszteljük egy kevés zsíron. Ízlés szerint őrölt köménnyel, pirospaprikával, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, azután a darált húshoz adjuk és alaposan
összekeverjük.
A tejfölt simára keverjük az egész tojásokkal, meg egy
kevés sóval. Kizsírozunk és morzsával meghintünk egy
tetszőleges formát (vagy kibéleljük sütőpapírral). Belesimítjuk a tészta egyharmadát, majd ráhalmozzuk és eligazítjuk rajta a kolbásztöltelék felét. Meglocsoljuk tojásos tejföllel. Most a maradék tésztánk fele következik, amit betakarunk a maradék kolbászmasszával, amit szintén meglocsolunk a tejföllel. Erre kerül az utolsó adag tészta. Végül az egészet nyakon öntjük a maradék tejföllel. Lassú tűzön, 150 fokon körülbelül egy órát sütjük, hogy a tojásos massza megdermedjen.