Sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük a húst, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap egy hosszú, keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, beledugjuk a kolbászt. A kilógó részeket levágjuk és felaprítjuk.
A húst beletesszük egy kisebb tepsibe, mellérakjuk a feldarabolt kolbászt, a gombát, a cikkekre vágott vöröshagymát meg a fokhagymagerezdeket, és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben másfél órán át sütjük. Levesszük róla a takarást, és magasabb hőfokon megpirítjuk.
Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A burgonyát héjastól megfőzzük, és ha kicsit hűlt, hámozzuk, felkockázzuk. A szalonnát kockákra vágjuk és kipirítjuk. Rátesszük a vékony félkarikákra vágott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Ha már átlátszó a hagyma, rátesszük az áttört fokhagymát, azzal is sütjük, közben egy pici majoránnával, sóval és borssal ízesítjük. Végül rátesszük a főtt krumplit, összeforgatjuk, és együtt sütjük, hogy kicsit lepiruljon a burgonya.
A megsült tarját rövid pihentetés után vastag szeletekre vágjuk, köretként a tepsiben sült hagymás-gombás-kolbászos ragut és a burgonyát kínáljuk mellé.