Forrás: Ványi László

Köményes oldalas burgonyába töltött lilahagymalekvárral

Köményes oldalas burgonyába töltött lilahagymalekvárral

Az oldalast a hentessel háromujjnyi vastagra vágatjuk,
megsózzuk, megszórjuk egész köménnyel, majd feltekerjük, és spárgával megkötözzük. A húst egy nagyobb lábasba tesszük, félig felengedjük vízzel, mellétesszük a megtisztított vöröshagymákat és fedő alatt, lassú tűzön kb. egy óráig pároljuk. Ekkor megfordítjuk, s a másik felét addig pároljuk, amíg elfő a leve. Amíg a hús sül, a burgonyát héjában megfőzzük, félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk. A lilahagymákat kockákra vágjuk, kevés olajon kb. 5 perc alatt megpároljuk. Sóval és egy evőkanál mézzel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük. A lilahagymalekvárt a burgonyák kivájt üregébe töltjük. Amikor az oldalas már majdnem elkészült, mellétesszük a töltött burgonyákat, s már csak addig sütjük, amíg a hús belül omlós, kívül piros-ropogós nem lesz.

kaloria 490 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.