KÖMÉNYES SERTÉSCOMB
ELŐKÉSZÍTÉS: 10 perc – SÜTÉS: 2,5 óra – Besózzuk a combot, megszórjuk vastagon egész köménnyel. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk a befűszerezett húst, mellé szórjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát, valamint az egészben keresztben kettévágott fokhagymafejet. Mellérakjuk a maradék zsírt, ráöntünk fél liter vizet. Alufóliával lezárjuk, és 170-180 fokos sütőben két órát sütjük. Utána leszedjük róla a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és rápirítunk a pecsenyére. Tálalásig meleg helyen pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
KÖRET: FŰSZERVAJAS SÜLT BURGONYA
ELKÉSZÍTÉS NEHÉZSÉGI FOKA: 1-es – ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – SÜTÉS: 50 perc – 1 adag: 440 kcal –
/HOZZÁVALÓK közül A FŰSZERVAJHOZ: – 20 dkg puha vaj – 1 púpos evőkanál dijoni mustár – 1 kis gerezd fokhagyma zúzva – zöld fűszerek tetszés szerint (petrezselyem zöldje, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű stb.)/
Felaprítjuk a zöld fűszereket, és habosra keverjük a fokhagymával, a vajjal és a mustárral. Fóliára fektetjük, hengert formázunk, a két végét szaloncukorszerűen megtekerjük, és hűtőszekrényben dermesztjük. A krumplit héjastul megmossuk, összekeverjük sóval és zsiradékkal, majd egyesével alufóliába csomagoljuk. A csomagokat sütőlapra sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Csak közvetlenül tálalás előtt csomagoljuk ki. Késsel keresztben bevágjuk, és a vájatba csúsztatunk egy-egy karika fűszervajat.