Megmossuk és leszárítjuk a húst. Bedörzsöljük sóval, egy fej zúzott fokhagymával. Vastagon megszórjuk köménnyel. Kizsírozunk egy kis tepsit, beletesszük az előkészített húsdarabot. A hagymák külső, piszkos leveleit leszedjük. Félbevágjuk mindkettőt, berakjuk a tepsibe a hús mellé. Öntünk még alá 2 deci vizet, majd alufóliával lezárjuk, és 150 fokos sütőben másfél-két órán át pároljuk.
Levesszük róla a fedőt. Ha szükséges, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és 5-10 perc alatt szépen megpirítjuk a tetejét. Hagyjuk pihenni 15 percig, utána vékonyan felszeletelve tálaljuk.
Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. Dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük az árpagyöngyöt. Meghámozzuk, kis kockákra vágjuk a zsenge karalábékat. A vajon megfuttatjuk a felaprított zöldséget, ha gyengék a levelei, akkor felcsíkozva azt is mellédobjuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjével, és félpuhára pároljuk. Ha elkészült, összekeverjük a főtt gerslivel.