Félbevágjuk a kacsamelleket. Bőrüket bevagdaljuk, megsózzuk a húsdarabok mindkét oldalát.
Egy akkora lábasban, amelyben épp elférnek majd az előkészített húsok, megolvasztjuk a kacsazsírt. Belerakjuk a fél melleket. Annyi zsír legyen a lábasban, hogy ellepje a húst. Nagyon kicsi lángon épp forrásban tartjuk. A szükséges idő a kacsamell méretétől függ, ha nagyon kicsi, elég lehet 20-30 perc, de ha nagy, akkor szükség lehet egy órára is.
Amíg sül, elkészítjük a köretet. Meghámozzuk a zellert, felaprítjuk, és pici kacsazsíron átsütjük. Öntünk rá nagyon kevés alaplevet (vagy vizet) – épp hogy csak ne égjen le –, szükség szerint sózzuk, és puhára főzzük a zellert. Ha kész, botmixerrel pürésítjük.
A baconszeletek mindkét oldalát száraz serpenyőben megpirítjuk, s amikor már félig kihűltek, gyűrűt formázunk belőlük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, hajszálvékonyra karikázzuk. Közvetlen sütés előtt kis keményítőben megforgatjuk, és több adagban, bő, forró olajban ropogósra sütjük.
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, felforrósított olajban ezt is pirosra sütjük. Tálalás előtt a kacsamellet ferdén felszeleteljük. Tányérokra rendezzük. Rakunk mellé pár szelet sült burgonyát, egy-egy gyűrűbe tekert sült bacont, és kanalazunk bele zellerkrémet. A tányér közepére teszünk egy-egy marék batátacsipszet.