Konyhafőnök nyűge

Konyhafőnök nyűge

Igaz, hogy nem kalóriaszegény étel – s a nevéből következtetve az elkészítése sem egyszerű –, de megéri a fáradozást. A darált marhacombot és az apróra darabolt libamájat kevés olívaolajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A fontina sajt felét lereszeljük, a tűzről levett hússal összekeverjük, majd hűlni hagyjuk. A megtisztított parajt pár percig forrázzuk, majd leszűrjük. Ha ezzel
végeztünk, nekiláthatunk a tésztának.

Tészta

A lisztet a tojással, sóval jól összedolgozzuk, nyújtófával 1-2 mm vastagra nyújtjuk, és 30-40 cm széles hasábokra
vágjuk. Ezután pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Vigyázzunk, ne főzzük teljesen puhára a tésztát, mert
még éri hőhatás a továbbiakban! Szűrjük le, terítsük ki a tésztalapokat, helyezzünk rá 1 szelet fontina sajtot, a
húsos ragut, majd a forrázott parajt. Osszuk el egyenletesen az alapanyagokat, végül takarjuk be a megmaradt fontina sajttal, és óvatosan csavarjuk fel
rolád formájúra a tésztát. Kevés tejszínnel locsoljuk meg, és tegyük 180 fokos sütőbe 10-12 percre, hogy az
alapanyagok jól összesüljenek.

Mártás

Míg a tészta sül, vágjuk össze a kaliforniai paprikát és a paradicsomot, kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ízesítsük
darabolt fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal. A tűzről levéve turmixoljuk. Ha szükséges, melegítsük újra a mártást, és tegyünk belőle a tányérokra. Az átsült tésztát vegyük ki a sütőből, hagyjuk pár percig állni, majd éles késsel szeleteljük fel 3-4 cm vastagságúra. Friss
zöldfűszerekkel díszítsük a tányérokat.

kaloria 430 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink