Korhely pontyfilé vajas gyufatésztával
A hal gerincének mindkét oldaláról lefejtjük a húst, majd a csontokat és a halfejet annyi vízzel, amennyi elfedi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, a kétféle paprikát meg a paradicsomot, sóval, borssal és
pirospaprikával fűszerezzük. Sűrű alaplevet főzünk, hasonlóképpen, mintha hallevest főznénk. Ezután átpasszírozzuk, és a zúzott fokhagymával ízesített
tejföllel behabarjuk.
A hal húsát felszeleteljük, beirdaljuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon mindkét oldalán megsütjük. A gyufatésztát lobogó sós vízben kifőzzük,
leszűrjük, és összeforgatjuk az olvasztott vajjal. A halszeleteket tányérokra helyezzük, meglocsoljuk a mártással és a vajas gyufatésztával körítjük.