Felrakjuk főni a füstölt húst egy meghámozott, egészben hagyott vöröshagymával, valamint a babérlevéllel.
Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a szükség szerint átmosott és átvágott savanyú káposztát.
Amíg fő, a virslit felkarikázzuk, serpenyőben kevés zsiradékon átsütjük, félretesszük.
Elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítunk 1-2 evőkanál lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig hevítjük kevergetve. Levesszük a tűzről, hozzávegyítünk egy evőkanál őrölt pirospaprikát. Hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük.
Ha már majdnem puha az oldalas a levesben, hozzárakjuk a gerslit. Pár percig főzzük együtt, majd beleöntjük a rántást, hozzátesszük a virslit, és együtt készre főzzük. Ha kell, sózzuk. Ropogós héjú, friss kenyeret adunk mellé.