Korhelyleves füstölt oldalassal, gerslivel

Felrakjuk főni a füstölt húst egy meghámozott, egészben hagyott vöröshagymával, valamint a babérlevéllel.

Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a szükség szerint átmosott és átvágott savanyú káposztát.

Amíg fő, a virslit felkarikázzuk, serpenyőben kevés zsiradékon átsütjük, félretesszük.

Elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítunk 1-2 evőkanál lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig hevítjük kevergetve. Levesszük a tűzről, hozzávegyítünk egy evőkanál őrölt pirospaprikát. Hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük.

Ha már majdnem puha az oldalas a levesben, hozzárakjuk a gerslit. Pár percig főzzük együtt, majd beleöntjük a rántást, hozzátesszük a virslit, és együtt készre főzzük. Ha kell, sózzuk. Ropogós héjú, friss kenyeret adunk mellé.

kaloria 310 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.