Körözöttes fánkocska

Először a körözöttet készítjük el, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Nagyon finomra vágjuk a hagymát és/vagy a snidlinget. Összekeverjük a kétféle túróval, sóval, őrölt borssal, köménnyel. Annyi őrölt pirospaprikát adunk hozzá, hogy szép narancssárga legyen a színe. Sima csővel felszerelt habzsákba töltjük, és a felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.

Elkészítjük az égetett tésztát. Egy lábasba tesszük a vizet és a vajat, és addig melegítjük, míg a vaj teljesen fel nem olvad. Levesszük tűzről, hozzákeverjük a lisztet, a pici sót és a cukrot. Visszarakjuk a tűzhelyre, és folyamatos keverés közben még főzzük pár percig. Az a lényeg, hogy minél több folyadékot elfőzzünk belőle. Akkor jó, ha labdává áll össze, és pattogó hangokat ad. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk hűlni pár percig.

A kicsit hűlt tésztába egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ragacsos, nyúlós masszát kell kapnunk. Ezt is sima csővel felszerelt habzsákba töltjük. Egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk, és kis diónyi gömböket nyomunk rá a masszából, egymástól távol, mert sülés közben még nőni fognak.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeveréses sütőben 15 percig sütjük. Ekkor levesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 20 percig sütjük. Elzárjuk a sütőt, az ajtaját kicsit kinyitjuk, kitámasztjuk egy fakanállal, és még tíz percig hagyjuk bent a fánkokat.

Rácson kihűtjük. Tálalás előtt levágjuk a fánkok tetejét. Az üregeket megtöltjük a körözöttel, végül csíkokra vágott zöldségekkel díszítjük.

Először a körözöttet készítjük el, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Nagyon finomra vágjuk a hagymát és/vagy a snidlinget. Összekeverjük a kétféle túróval, sóval, őrölt borssal, köménnyel. Annyi őrölt pirospaprikát adunk hozzá, hogy szép narancssárga legyen a színe. Sima csővel felszerelt habzsákba töltjük, és a felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.

Elkészítjük az égetett tésztát. Egy lábasba tesszük a vizet és a vajat, és addig melegítjük, míg a vaj teljesen fel nem olvad. Levesszük tűzről, hozzákeverjük a lisztet, a pici sót és a cukrot. Visszarakjuk a tűzhelyre, és folyamatos keverés közben még főzzük pár percig. Az a lényeg, hogy minél több folyadékot elfőzzünk belőle. Akkor jó, ha labdává áll össze, és pattogó hangokat ad. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk hűlni pár percig.

A kicsit hűlt tésztába egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ragacsos, nyúlós masszát kell kapnunk. Ezt is sima csővel felszerelt habzsákba töltjük. Egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk, és kis diónyi gömböket nyomunk rá a masszából, egymástól távol, mert sülés közben még nőni fognak.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeveréses sütőben 15 percig sütjük. Ekkor levesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 20 percig sütjük. Elzárjuk a sütőt, az ajtaját kicsit kinyitjuk, kitámasztjuk egy fakanállal, és még tíz percig hagyjuk bent a fánkokat.

Rácson kihűtjük. Tálalás előtt levágjuk a fánkok tetejét. Az üregeket megtöltjük a körözöttel, végül csíkokra vágott zöldségekkel díszítjük.

Először a körözöttet készítjük el, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Nagyon finomra vágjuk a hagymát és/vagy a snidlinget. Összekeverjük a kétféle túróval, sóval, őrölt borssal, köménnyel. Annyi őrölt pirospaprikát adunk hozzá, hogy szép narancssárga legyen a színe. Sima csővel felszerelt habzsákba töltjük, és a felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.

Elkészítjük az égetett tésztát. Egy lábasba tesszük a vizet és a vajat, és addig melegítjük, míg a vaj teljesen fel nem olvad. Levesszük tűzről, hozzákeverjük a lisztet, a pici sót és a cukrot. Visszarakjuk a tűzhelyre, és folyamatos keverés közben még főzzük pár percig. Az a lényeg, hogy minél több folyadékot elfőzzünk belőle. Akkor jó, ha labdává áll össze, és pattogó hangokat ad. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk hűlni pár percig.

A kicsit hűlt tésztába egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ragacsos, nyúlós masszát kell kapnunk. Ezt is sima csővel felszerelt habzsákba töltjük. Egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk, és kis diónyi gömböket nyomunk rá a masszából, egymástól távol, mert sülés közben még nőni fognak.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeveréses sütőben 15 percig sütjük. Ekkor levesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 20 percig sütjük. Elzárjuk a sütőt, az ajtaját kicsit kinyitjuk, kitámasztjuk egy fakanállal, és még tíz percig hagyjuk bent a fánkokat.

Rácson kihűtjük. Tálalás előtt levágjuk a fánkok tetejét. Az üregeket megtöltjük a körözöttel, végül csíkokra vágott zöldségekkel díszítjük.

Hogyan készül a tökéletes égetett tészta?

kaloria - CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink