Egy szűrőben nagyon alaposan átmossuk hideg vízzel a kölest (ezt a fázist nem szabad kihagyni, így veszíti el a keserűségét). Feltesszük főni 8 deci vízben, egy pici sóval. Könnyen kifut, az első forrásnál nagyon habzik, addig figyelni kell. Utána már elég csak időnként megkeverni. Nagyon puhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a körtét meghámozzuk, kiszedjük a csutkáját, húsát felkockázzuk, és lábasban puhára főzzük. Fakanállal alaposan átkeverjük, jól összetörjük (nem baj, ha nem teljesen egynemű).
Egy nagy tálban összekeverjük a tojások sárgáját a liszttel, a darával, a cukorral, a sóval, a citromlével, a citrushéjakkal. Hozzávegyítjük a langyos kölest és a kihűlt körtevelőt, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot is.
Egy közepes tepsit kikenünk zsiradékkal, belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük.
Langyosan a legjobb, vaníliás porcukorral meghintve.